Pasta pesto met kip met kerstomaten en champignons
20 MIN
2 personen
Een heerlijk klassiek Italiaans bordje, al voegen we extra champignons toe, om lekker veel groentjes te hebben. Smakelijk!
Ingrediënten
½ teentje knoflook
250 gr witte champignons
200 gr cappelini pasta
175 gr kerstomaten
50 gr verse groene pesto
300 gr kippendij
olijfolie
½ kl kipkruiden
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Pers de knoflook. Snijd de champignons in 4, grotere in 6.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookvocht.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de knoflook. Voeg de kerstomaten en de champignons toe en bak zo’n 5-7 min. op middelhoog vuur. Schep de pasta en pesto eronder. Breng eventueel extra op smaak met zout en zwarte peper. Laat even kort doorwarmen.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een andere pan en bak de kip in zo'n 5-7 min. goudbruin en gaar met de kipkruiden (zie tip).