Pasta carbonara met geroosterde pompoen

30 MIN
4 personen
Pasta carbonara met geroosterde pompoen

Een heerlijke variatie op pasta carbonara, met blokjes geroosterde pompoen erbij. Een echte herfst-versie van deze pasta!

Ingrediënten

  • 240 g linguine
  • 1 pompoen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 takjes salie
  • 3 el parmezaanschilfers
  • 200 ml room
  • 2 kl olijfolie
  • peper en zout
  • 200 g spek, in blokjes

BEREIDING

  1. Kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten in gezouten water.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de pompoen in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de blokjes pompoen op. Pluk de blaadjes salie en leg ze er ook bij. Besprenkel met 1 koffielepel olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Bak de knoflook samen met de spekblokjes in 1 koffielepel olijfolie.
  4. Schenk de room bij de spekblokjes en laat kort inkoken. Giet de linguine af, maar hou wat van het kookvocht bij. Roer de linguine door de hamblokjes en sojaroom en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe om een vloeiende saus te bekomen. Roer er ook de geroosterde pompoenblokjes door.
  5. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de parmezaanschilfers en salieblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 499.83 kcal
Koolhydraten 37.78 g
waarvan suikers 12.85 g
Vet 28.2 g
waarvan verzadigd 9.88 g
Proteïnen 22.75 g
Vezels 4.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin