Kalkoenragout met conchiglie

30 MIN
2 personen
Kalkoenragout met conchiglie

Een hartverwarmend potje met kalkoen, wortel, selder, ui en rozemarijn in een tomatensausje met rode wijn. De conchiglie pasta past er perfect bij.

Ingrediënten

  • 2 stengels selder
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 300 g kalkoenfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 takje rozemarijn
  • 200 g conchiglie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 100 ml rode wijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de selder in boogjes. Snij de ui fijn. Schil de wortel en snij in plakjes. Dep de kalkoen droog met keukenpapier en snij in blokjes. Los de kippenbouillon op in per persoon 150 milliliter heet water.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot. Stoof de ui, selder en wortel aan gedurende 5 minuten en schep dan uit de pot. Hou apart onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in de pot en voeg de blokjes kalkoen toe. Bak goudbruin en voeg dan de groenten terug toe, samen met de bloem, de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en het (de) takje(s) rozemarijn. Schep goed om en bevochtig met de rode wijn. Laat de rode wijn verdampen en voeg dan de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en kruid met peper en zout. Laat 10 minuten verdergaren op een zacht vuur.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de conchiglie beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af.
  5. Verwijder de rozemarijn uit de saus. Serveer de conchiglie met de kalkoenragout.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 813.51 kcal
Koolhydraten 89.2 g
waarvan suikers 17.1 g
Vet 20.85 g
waarvan verzadigd 3.43 g
Proteïnen 51.63 g
Vezels 12.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin