Spaghetti "tonnato" met champignons en kappertjes

30 MIN
2 personen
Spaghetti

We zijn dol op een klassieke vitello tonnato. Vooral die saus: hemels. Wat als we dezelfde smaaksensatie proberen evenaren in een pasta? We gingen aan de slag in onze testkeuken en toverden deze romige saus op tafel. Wat denk jij ervan?

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 500 gr witte champignons
  • 200 gr capellini pasta
  • 100 gr tonijn uit blik
  • ½ blikje ansjovis
  • 120 ml room
  • 50 gr Gran Moravia
  • 1½ el kappertjes
  • 50 gr rucola
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de sjalot in dunne ringen. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren snijd je in 6. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de champignons in zo'n 5 min. goudbruin op hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Draai het vuur lager en laat de sjalot 3 min. meebakken, tot de sjalot glazig is.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook in zo'n 3 min. al dente. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  3. Mix de tonijn en ansjovis (beiden uitgelekt) met de room en de helft van de Gran Moravia met een staafmixer tot een smeuïge saus. Kruid met flink wat zwarte peper.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kappertjes krokant op middelhoog vuur (zie tip).
  5. Giet de pasta af en schep er de saus en champignons onder. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Werk af met de krokante kappertjes, rucola en de rest van de Gran Moravia. Smakelijk!
  6. TIP: Je kan deze stap ook gerust overslaan en de kappertjes zonder te bakken toevoegen aan de saus.