Voor dit unieke pastagerecht kiezen we voor salsiccia ofwel: een Italiaanse braadworst met venkelzaad. Echt overheerlijk!
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
1 sjalot
250 gr champignons
200 gr penne
300 gr Italiaanse salsicciaworst
200 gr spinazie
100 ml room
50 gr geraspte kaas
olijfolie
snufje Provençaalse kruiden
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot licht gezouten water aan de kook voor de pasta.
Pel de knoflook en sjalot en snipper fijn. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6.
Kook de pasta in zo’n 7 min. al dente. Kook de pasta zeker niet te ver, hij gaat straks nog even mee op het vuur.
Verhit wat olijfolie in een pan (zie tip). Knijp de worst uit in kleine balletjes in de pan. Dat doe je best door de worst met je ene hand vast te houden tussen je vingers en met je andere hand 1 à 2 cm cm van het einde in de worst de knijpen en dan zo een stukje gehakt eruit te trekken. De balletjes hoeven zeker niet helemaal rond te zijn, lekker artisanaal! Bak de stukjes worst op een hoog vuur tot ze mooi aangekleurd zijn.
Schep de worst uit de pan en bak de champignons in diezelfde pan. Zodra de champignons gaar zijn, voeg je de knoflook en sjalot toe en stoof je die glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met zout, zwarte peper en (optioneel) Provençaalse kruiden.
Zet het vuur lager. Voeg de worst, room en geraspte kaas (houd een beetje apart voor de afwerking) toe en roer tot de kaas gesmolten is. Voeg daarna ook de pasta toe en roer nogmaals goed om. Werk af met wat extra kaas. Smakelijk!
TIP: Ga voor een grote pan, dan past de pasta er straks ook nog bij!