Spaghetti Alfredo met varkenshaasje

30 MIN
2 personen
Spaghetti Alfredo met varkenshaasje

Het was Alfredo di Lelio die in 1914 in zijn restaurant 'Alfredo alla Scrofa' de pasta Alfredo bedacht. Boter en Italiaanse kaas waren Alfredo's sleutelingrediënten tot een meesterlijke saus. Wij voegen ook een lekkere portie groente toe. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 300 gr varkenshaasje
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 250 gr witte champignons
  • ½ broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr spaghetti
  • 50 gr geraspte kaas
  • boter
  • olijfolie
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Haal het varkenshaasje en de yoghurt uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de champignons in plakjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Pers de knoflook.
  3. Kruid het varkenshaasje met zout en zwarte peper. Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Schroei het varkenshaasje dicht aan alle zijden. Is het vlees mooi bruin? Zet het vuur lager en leg een deksel schuin over de pan. Laat het varkenshaasje in 15 à 25 min. gaar worden (zie tip). Laat daarna rusten in aluminiumfolie en snijd in plakken van 1 à 2 cm.
  4. Kook intussen de pasta al dente in 8 min.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een tweede (wok)pan en stoof de champignons, broccoli en knoflook aan op een hoog vuur. Zet na 4 min. het vuur wat lager en voeg de yoghurt toe. Laat lichtjes inkoken en voeg daarna ook de kaas toe. Laat smelten. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Giet de pasta af en voeg toe aan de pan met groenten. Meng goed om. Serveer met het varkenshaasje. Buon appetito!
  7. TIP: Controleer de garing door op het vlees te drukken. Geeft het weinig weerstand? Dan is het nog rauw. Hoe meer weerstand, hoe harder het vlees gebakken is. Lichtjes rosé is het op z’n best!