Pasta met varkenslapje, spinazie, knolselder en peperroomsaus

35 MIN
2 personen
Pasta met varkenslapje, spinazie, knolselder en peperroomsaus

Pasta met peperroomsaus is sowieso al een hit. Maar in dit gerecht krijgen zij slechts een ondersteunende bijrol. De échte ster van dit bordje is het malse varkenslapje. Het geheim? De rust in aluminiumfolie laat hem extra schitteren.

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr tortiglioni
  • 2 varkenslapjes
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 kl groene peperbolletjes
  • 200 ml room
  • 100 gr spinazie
  • boter
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snijd in kleine blokjes van 1 cm. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta en knolselder.
  3. Kook de knolselder in 12 min. gaar (zie tip). Voeg na 2 min. ook de pasta toe en kook nog zo'n 10 min. al dente.
  4. Smelt een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak het vlees in 6-8 min. gaar. Het vlees mag nog een beetje rosé zijn vanbinnen. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat het dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
  5. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan van het vlees en fruit de sjalot en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Verkruimel de bouillon erover en voeg de peperbolletjes toe. Voeg vervolgens de room en spinazie toe en laat nog 2 min. inkoken. Proef en breng op smaak met wat extra versgemalen zwarte peper.
  6. Giet de pasta en knolselder af en voeg toe aan de pan met pepersaus. Roer goed om.
  7. Snijd het vlees in reepjes. Voeg het braadvocht bij de pasta. Schep de pasta in een diep bord en schik het vlees erbovenop. Smakelijk!
  8. TIP: Knolselderblokjes roosteren in de oven is iets meer werk, maar ook heel lekker! Rooster met wat olijfolie, zout en zwarte peper, 20 min. op 180°C.