Rivierkreeft diabolique met tagliatelle in tomatenroomsaus
30 MIN
2 personen
We geven een 'duivelse' brasserieklassieker een make-over met rivierkreeftjes.We maken niet pikant en lekker smaakvol met onze geheime kruidenmix. Toch zin in wat pit? Voeg dan naar smaak extra chilipoeder toe.
Ingrediënten
1 teentje knoflook
1 sjalot
3 wortelen
1 el tomatenpuree
200 ml room
2 kl bruschetta rosso kruiden
200 gr tagliatelle
100 gr rivierkreeftstaartjes
50 gr rucola
olijfolie
chilipoeder naar smaak
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Pers de knoflook. Snipper de sjalot fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes van 0,5 cm (zie tip).
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook en sjalot zo'n 2 min. op zacht vuur, tot de sjalot glazig is. Voeg de wortelplakjes toe en laat 5 min. bakken op middelhoog vuur. Schep de tomatenpuree in de pan, laat 30 sec. meebakken en blus met de room. Roer goed om. Voeg vervolgens de bruschetta rosso en het chilipoeder toe en kruid met zout en zwarte peper. Laat het geheel nog 5-7 min. sudderen op een zacht vuurtje, tot de wortelplakjes gaar zijn.
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta ondertussen in zo'n 8 min. al dente. Bewaar een kopje van het kookvocht. Schep de pasta onder de saus en voeg een scheutje kookvocht toe om de saus lekker smeuïg te maken. Proef en breng verder op smaak met extra chilipoeder (als je van pittig houdt), zout en zwarte peper.
Serveer de pasta en werk af met de rivierkreeftjes en rucola. Heb je de rivierkreeftjes liever warm? Schep ze dan onder de pasta en laat 1 min. goed opwarmen. Smakelijk!
TIP: Liever blokjes of reepjes? Dat kan ook. Zorg gewoon dat ze klein genoeg zijn.