Dit bord pasta was tijdens onze fotoshoot al een echte voltreffer. Zodra het beeld gemaakt was, vloog iedereen op dit smaakbommetje van een spaghetti. Zo lekker en klaar in een handomdraai. Don't be upsetti and choose this spaghetti!
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snipper de sjalot fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalot met de helft van de Italiaanse kruiden. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul in zo’n 4-5 min. door het met een vork in kleinere stukken te prakken. Snijd de prei in fijne, halve maantjes en laat zo'n 5-6 min. meebakken op zacht vuur.
Hak de knoflook grof. Schep de knoflook en de helft van de spinazie in een maatbeker. Giet er de melk bij en kruid met de rest van de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Mix met een staafmixer tot een romige saus.
Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente.
Schep de rest van de spinazie handje per handje bij het gehakt en de prei en laat slinken. Giet er de groene saus over en schep alles goed om. Laat het geheel nog zo'n 5 min. warmen op middelhoog vuur.
Schep de pasta mee onder de saus. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Zet de pan met pasta op tafel en bestrooi met de Gran Moravia. Smakelijk!