Op 1 oktober is het wereldveggiedag! Je weet, wij zijn fan van vegetarisch en zetten dan ook regelmatig gerechten zonder vlees of vis op het menu. Één van de favoriete manieren om een snel, origineel en voedzaam gerecht op tafel te toveren, zijn noedels. En de keuze is tegenwoordig zo ruim: soba, udon, ramen, rijstnoedels, eiernoedels,... Kies je basis en voeg er je favoriete groenten aan toe. Een eitje is ook een perfecte begeleider, maar 100% vegan kan natuurlijk ook. Wat je gerecht maakt of kraakt, is een heerlijk sausje! We geven je 10 verschillende overheerlijke suggesties, met welke ga jij aan de slag? 


Kimchi udon noedels


Kimchi udon noedels
Op zoek naar een echt smaakbommetje? Maak eens deze kimchi udon noedels! Echt een zalig umami-bommetje met kimchi, gochujang, boter én een eidooier. Mengen en genieten maar! Het recept om zelf kimchi te maken, vind je hier ook op de website! Bekijk recept



Gezonde instant noedels


Gezonde instant noedels
Een heerlijke gezonde lunch om mee te nemen naar je werk, deze instant noedels. Je hoeft terplekke enkel kokend water toe te voegen, zo gemakkelijk! Bekijk recept



Noedels met pittige broccoli, geroosterde Chinese kool en tahini


Noedels met pittige broccoli, geroosterde Chinese kool en tahini
Je hebt misschien al eens gehoord van tahini. Het is een pasta gemaakt van sesamzaad en wordt vaak gebruikt als basis in hummus en baba ghanoush. Maar de pasta past ook perfect in Aziatische gerechten, zoals bij deze spicy noedels. Zin in? Deze topper kan je deze week bij Foodbag bestellen, hoera!



Sobanoedels met broccoli, omeletrolletjes en gemberdressing


Sobanoedels met broccoli, omeletrolletjes en gemberdressing
Een lekker lichte en toch vullende Aziatische maaltijd. Sobanoedels zijn gemaakt van boekweit en hebben een heerlijke nootachtige smaak en vullen goed. Daarbij komen broccoliroosjes, originele omeletrolletjes, crunchy pindanootjes en een pittige gemberdressing. De Aziatische keuken op z'n best! Bekijk recept



Scrambled tofu met paksoi en noedels


Scrambled tofu met paksoi en noedels
Heb je al eens scrambled tofu geproefd? Dat is tofu die je fijn verkruimelt. Met de juiste kruiding en door het op hoog vuur te bakken, wordt het lekker krokant en smaakvol. Het doet zelfs wat aan gehakt denken! Ideaal bij dit lekkere Aziatische wokgerechtje. Een nieuwe vegetarische topper! Bekijk recept



Aziatische groente- en noedelomelet


Aziatische groente- en noedelomelet
Deze Aziatische omelet met groenten en noedels is een verrassend ontbijt of lunch. De Oosterse specerijen en kruiden maken het helemaal af. Bekijk recept



Vegetarische bami met satésaus


Vegetarische bami met satésaus
Bami zijn de typische Indonesische gebakken noedels. Heerlijk met lekker veel wokgroentjes erbij, krokante pindanootjes en een niet te versmaden zelfgemaakte satésaus. Een supersnelle Oosterse klassieker die iedereen eens zelf thuis moet klaargemaakt hebben... Bekijk recept



Bami goreng met oesterzwammen


Bami goreng met oesterzwammen
Bami goreng zijn gewokte noedels, hier in een vegetarische versie met oesterzwammen, prei, chilipeper en een lekker sausje op basis van gember en sojasaus. Bekijk recept



Udonnoedels met oesterzwammen, spinazie en een spiegelei


Udonnoedels met oesterzwammen, spinazie en een spiegelei
Een snelle, lichte, vegetarische én gezonde maaltijd, geïnspireerd op de Japanse keuken. Gewokte oesterzwammen, knoflook, gember en spinazie met daarbij voedzame udonnoedels en een soja-limoensausje. Serveer er een spiegelei bij, een perfecte combinatie! Bekijk recept



Sobanoedels met broccolini en een spiegelei


Sobanoedels met broccolini en een spiegelei
Sobanoedels hebben een lekkere nootachtige smaak. Wij serveren deze Japanse specialiteit met broccolini en daarop een spiegelei. Een Oosterse dressing en gebakken pinda's mogen ook niet ontbreken. Laat het smaken! Bekijk recept