Kimchi udon noedels

15 MIN
2 personen
Kimchi udon noedels

Op zoek naar een echt smaakbommetje? Maak eens deze kimchi udon noedels! Echt een zalig umami-bommetje met kimchi, gochujang, boter én een eidooier. Mengen en genieten maar! Het recept om zelf kimchi te maken, vind je hier ook op de website!

Ingrediënten

  • 200 gr udon noedels
  • 4 el boter
  • 150 gr kimchi
  • 2 el gochugaru (Koreaanse chilipasta)
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2 eidooiers
  • 2 lente-uitjes (enkel het groen gedeelte)
  • 2 el geroosterd sesamzaad

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Smelt de helft van de boter in een pan. Hak de kimchi fijn. Hou het vocht dat vrijkomt uit de kimchi zeker ook bij!
  2. Voeg de gehakte kimchi en de gochujang toe aan de pan. Roerbak een viertal minuten, tot de kimchi begint te karamelliseren.
  3. Kook de udon noedels voor volgens de instructies op de verpakking. Snij de lente-ui in fijne ringen.
  4. Voeg de kippenbouillon en het vocht dat uit de kimchi kwam toe aan de pan. Laat wat inkoken.
  5. Voeg de udonnoedels en de rest van de boter toe en meng tot de boter gesmolten is.
  6. Verdeel over diepe borden en leg er een eidooier bij. Werk af met sesamzaad en het groen van de lente-ui.