Scrambled tofu met paksoi en noedels

20 MIN
2 personen
Scrambled tofu met paksoi en noedels

Heb je al eens scrambled tofu geproefd? Dat is tofu die je fijn verkruimelt. Met de juiste kruiding en door het op hoog vuur te bakken, wordt het lekker krokant en smaakvol. Het doet zelfs wat aan gehakt denken! Ideaal bij dit lekkere Aziatische wokgerechtje. Een nieuwe vegetarische topper!

Ingrediënten

  • 250 g tofu
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paksoi
  • 4 lente-uitjes
  • 10 g koriander
  • 150 g eiernoedels
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 el sojasaus
  • 2 el geroosterde uitjes
  • 2 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Haal de tofu uit de verpakking en laat goed uitlekken. Wikkel in keukenpapier en zet er een zwaar gewicht op (bijv. een zware kookpot). Zo wordt het vocht uit de tofu verwijderd.
  2. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook.
  3. Snij de paksoi in reepjes. Snij de lente-ui in stukjes van 3 centimeter. Pluk de blaadjes koriander.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Proef of de noedels gaar zijn. Giet af en laat uitlekken.
  5. Verkruimel de tofu in kleine brokjes (zoals je feta zou verkruimelen).
  6. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg het de verkruimelde tofu, gember, knoflook en Chinees vijfkruidenpoeder toe. Roerbak 4 minuten. Schep de tofu uit de wok. Houd warm onder aluminiumfolie.
  7. Verhit de rest van de arachideolie en voeg de paksoi en lente-ui toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de tofu toe en laat kort doorwarmen. Roer er de sojasaus door.
  8. Serveer de noedels met de tofu met paksoi. Overstrooi met de blaadjes koriander en geroosterde uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 729.75 kcal
Koolhydraten 74.24 g
waarvan suikers 6.7 g
Vet 30.09 g
waarvan verzadigd 6.67 g
Proteïnen 33.48 g
Vezels 11.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin