Udonnoedels met oesterzwammen, spinazie en een spiegelei

20 MIN
2 personen
Udonnoedels met oesterzwammen, spinazie en een spiegelei

Een snelle, lichte, vegetarische én gezonde maaltijd, geïnspireerd op de Japanse keuken. Gewokte oesterzwammen, knoflook, gember en spinazie met daarbij voedzame udonnoedels en een soja-limoensausje. Serveer er een spiegelei bij, een perfecte combinatie!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 150 g oesterzwammen
  • ½ limoen
  • 125 g udonnoedels
  • 100 g spinazie
  • 2 bio-eieren
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el sojasaus
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snij de lente-ui in schuine plakjes, hou het groene en witte deel gescheiden. Borstel de oesterzwammen schoon en scheur ze in reepjes. Pers het sap van de limoen.
  2. Breng in een kookpot water aan de kook en voeg de udonnoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken voor 5 minuten. Giet af, spoel de noedels met koud water en laat uitlekken.
  3. Verhit de helft van de plantaardige olie in een wok (of grote pan) en voeg de gember, knoflook, de oesterzwammen en het witte deel van de lente-uitjes toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de spinazie toe. Voeg de udonnoedels toe en laat kort meebakken. Voeg dan de sojasaus en de aangegeven hoeveelheid limoensap toe.
  4. Verhit de rest van de plantaardige olie in een pan en bak spiegeleitjes, kruid met peper en zout.
  5. Serveer de noedels met de spiegeleieren. Werk af met sesamzaadjes en het groene deel van de lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 528.45 kcal
Koolhydraten 54.36 g
waarvan suikers 7.03 g
Vet 25.44 g
waarvan verzadigd 4.44 g
Proteïnen 18.39 g
Vezels 6.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin