Wok met fried egg, pindatopping, rijst, sesamolie en wokgroenten
25 MIN
2 personen
Word jij ook altijd gelukkig als er wok op het menu staat? Gebruik zeker sesamolie om te wokken. Die geeft een heerlijke, nootachtige smaak aan je wokgroenten. Werk af met de pindatopping en aan tafel!
Ingrediënten
125 gr volkoren rijst
25 gr pindanoten
1 stengel lente-ui
2 el sesamolie
400 gr wokgroenten
2 teentjes knoflook
25 gr gefrituurde uitjes
snuifje paprikapoeder
2 eieren
1 el sojasaus
olie
snuifje chilivlokken
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
Hak de pindanoten fijn. Hak de lente-ui in fijne ringen.
Verhit de sesamolie in een wokpan op hoog vuur. Wok de wokgroenten en het wit van de lente-ui in 4-6 min. beetgaar. Pers de knoflook erbij, kruid met zout en zwarte peper en houd warm.
Pindatopping: rooster de fijngehakte pindanoten, gefrituurde uitjes en het groen van de lente-ui in een pan zonder vetstof. Kruid met paprikapoeder, (optioneel) chilivlokken en zout. Haal uit de pan.
Spiegelei: verhit een scheutje olie in de pan van de topping en bak 1 spiegelei per persoon.
Schep de rijst en sojasaus onder de wokgroenten. Serveer in een kommetje en schik het spiegelei erbovenop. Werk af met de pindatopping. Eten met stokjes is toegestaan! Smakelijk!