Wok met fried egg, pindatopping rijst, sesamolie en wokgroenten

25 MIN
2 personen
Wok met fried egg, pindatopping rijst, sesamolie en wokgroenten

Word jij ook altijd gelukkig als er wok op het menu staat? Gebruik zeker sesamolie om te wokken. Die geeft een heerlijke, nootachtige smaak aan je wokgroenten. Werk af met de pindatopping en aan tafel!

Ingrediënten

  • 125 gr volkoren rijst
  • 25 gr pindanoten
  • 1 stengel lente-ui
  • 2 el sesamolie
  • 400 gr wokgroenten
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gr gefrituurde uitjes
  • snuifje paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 1 el sojasaus
  • olie
  • snuifje chilivlokken
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  2. Hak de pindanoten fijn. Hak de lente-ui in fijne ringen.
  3. Verhit de sesamolie in een wokpan op hoog vuur. Wok de wokgroenten en het wit van de lente-ui in 4-6 min. beetgaar. Pers de knoflook erbij, kruid met zout en zwarte peper en houd warm.
  4. Pindatopping: rooster de fijngehakte pindanoten, gefrituurde uitjes en het groen van de lente-ui in een pan zonder vetstof. Kruid met paprikapoeder, (optioneel) chilivlokken en zout. Haal uit de pan.
  5. Spiegelei: verhit een scheutje olie in de pan van de topping en bak 1 spiegelei per persoon.
  6. Schep de rijst en sojasaus onder de wokgroenten. Serveer in een kommetje en schik het spiegelei erbovenop. Werk af met de pindatopping. Eten met stokjes is toegestaan! Smakelijk!