Aziatische groente- en noedelomelet

20 MIN
4 personen
Aziatische groente- en noedelomelet

Deze Aziatische omelet met groenten en noedels is een verrassend ontbijt of lunch. De Oosterse specerijen en kruiden maken het helemaal af.

Ingrediënten

  • 100 g rijstnoedels
  • 150 g groene paprika's, in fijne reepjes
  • 150 g rode paprika's, in fijne reepjes
  • 100 g wortelen, in fijne reepjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 cm gember, geschild en geraspt
  • 8 eieren
  • 1 el oestersaus
  • 1½ el zonnebloemolie
  • 2 kl sesamolie

BEREIDING

  1. Kook een halve liter water. Doe er de noedels in en haal van het vuur. Laat de noedels afgedekt 4-5 minuten verder garen. Giet af en zet opzij.
  2. Klop de eieren los in een kom en meng met de uisnippers.
  3. Verhit een eetlepel zonnebloemolie in de wok op een hoog vuur. Wals de olie in de pan.
  4. Voeg de knoflook en de gember toe en laat een minuutje bakken. Voeg dan de paprikareepjes en de wortelen toe. Overgiet met de oestersaus en sesamolie. Bak 3-4 minuten de groenten aan.
  5. Schep de groenten over in een kom en voeg hier de noedels bij. Schep alles goed om.
  6. Verhit een halve eetlepel zonnebloemolie in een andere pan op een middelhoog vuurtje. Voeg een kwart van het eiermengsel toe en bak 30 seconden. Vul de helft met een kwart van het groentenmengsel en vouw de omelet toe. Laat nog een minuutje verder garen. Herhaal dit voor de andere 3 omeletten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 362.37 kcal
Koolhydraten 30.81 g
waarvan suikers 8.02 g
Vet 18.6 g
waarvan verzadigd 3.68 g
Proteïnen 16.13 g
Vezels 4.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin