Bami goreng met oesterzwammen

20 MIN
2 personen
Bami goreng met oesterzwammen

Bami goreng zijn gewokte noedels, hier in een vegetarische versie met oesterzwammen, prei, chilipeper en een lekker sausje op basis van gember en sojasaus.

Ingrediënten

  • 150 g eiernoedels
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 20 g gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 ei
  • 1½ el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de eiernoedels in 3 minuten gaar in gezouten water. Giet af.
  2. Snij de oesterzwammen in reepjes. Snij de prei in ringen. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de lente-ui in schuine fijne ringetjes. Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes. Schil en rasp de gember.
  3. Verhit de plantaardige olie in een wok en stoof de ui en de knoflook glazig. Doe er dan de prei en de oesterzwammen bij. Roerbak enkele minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg de gember, de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de sojasaus toe. Schep goed om.
  5. Voeg de eiernoedels toe aan de wok, samen met per persoon 3 eetlepels water. Roerbak kort, zodat alle ingrediënten mooi verdeeld zijn. Breek het ei (de eieren) in een kommetje, roer los en voeg toe aan de wok. Schep goed om tot het gestold is.
  6. Serveer de gebakken noedels in kommetjes en strooi er de lente-uitjes over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 543.34 kcal
Koolhydraten 73.42 g
waarvan suikers 14.14 g
Vet 15.44 g
waarvan verzadigd 2.52 g
Proteïnen 21.46 g
Vezels 13.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin