Bami goreng met oesterzwammen

20 MIN
2 personen
Bami goreng met oesterzwammen

Bami goreng zijn gewokte noedels, hier in een vegetarische versie met oesterzwammen, prei, chilipeper en een lekker sausje op basis van gember en sojasaus.

Ingrediënten

  • 150 g eiernoedels
  • 250 g oesterzwammen
  • 2 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 20 g gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 bio-ei
  • 1½ el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de eiernoedels gedurende 3 minuten gaar in gezouten water. Giet af.
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Was en snij de prei in ringen. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de lente-ui in schuine fijne ringetjes. Halveer de rode chilipeper in de lengte, schraap er de zaadjes uit met een koffielepel en snij in fijne ringetjes. Schil en rasp de gember.
  3. Verhit de plantaardige olie in een wok en stoof de ui en de knoflook glazig. Doe er dan de prei en de oesterzwammen bij. Roerbak enkele minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg de gember, de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en de sojasaus toe. Schep goed om.
  5. Voeg de eiernoedels toe aan de wok, samen met per persoon 50 milliliter water. Roerbak kort, zodat alle ingrediënten mooi verdeeld zijn. Breek het ei (de eieren) in een kommetje, roer los en voeg toe aan de wok. Schep goed om tot het gestold is.
  6. Serveer de gebakken noedels in kommetjes en strooi er de lente-uitjes over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 589.31 kcal
Koolhydraten 78.18 g
waarvan suikers 26.64 g
Vet 16.22 g
waarvan verzadigd 2.5 g
Proteïnen 23.02 g
Vezels 18.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin