Stir fry van noedels en groenten met gember-chilisaus en cashewnoten

35 MIN
2 personen
Stir fry van noedels en groenten met gember-chilisaus en cashewnoten

''Stir fry' betekent zoveel als de noedels na het koken kort opbakken in een hete wokpan voor extra crunch. Daarbovenop krijgen ze een lekker laagje marinade op basis van gember, knoflook, zoete chilisaus, sojasaus en limoen. Hemels.

Ingrediënten

  • ½ Chinese kool
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 wortelen
  • 20 gr verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 1 el zoet chilisaus
  • 10 gr sesamzaadjes
  • ½ limoen
  • 150 gr udon noedels
  • 50 gr cashewnoten
  • 10 gr koriander
  • olie
  • snuifje chilivlokken

BEREIDING

  1. Snijd de Chinese kool, paprika en wortel julienne (schillen hoeft niet).
  2. Rasp 1 kl gember in een kommetje of schone confituurpot. Pers of rasp vervolgens de knoflook erbij. Meng met 3/4 van de sojasaus, 1 el (sesam)olie, de zoete chilisaus, sesamzaadjes en het sap en zeste van de limoen.
  3. Breng een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de noedels.
  4. Verhit een scheutje olie in een wokpan op hoog vuur. Wok de wortel en paprika 3 min. Voeg vervolgens de Chinese kool toe en roerbak nog 3 min., tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Kook intussen de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  6. Verhit een scheutje olie in een tweede pannetje op middelhoog vuur en rooster de cashewnoten goudbruin. Voeg vervolgens de rest van de sojasaus toe en kruid met chilivlokken.
  7. Giet de noedels af en voeg toe aan de wokpan met groenten, samen met de marinade. Roer goed om en haal na 1-2 min. van het vuur.
  8. Schep de noedels in een kommetje en werk af met de geroosterde cashewnoten en blaadjes koriander. Eten met stokjes is toegestaan! Smakelijk!
  9. TIP: In de Aziatische keuken gebruiken ze sojasaus in plaats van zout en chili in plaats van peper.