Vegetarische bami met satésaus

15 MIN
2 personen
Vegetarische bami met satésaus

Bami zijn de typische Indonesische gebakken noedels. Heerlijk met lekker veel wokgroentjes erbij, krokante pindanootjes en een niet te versmaden zelfgemaakte satésaus. Een supersnelle Oosterse klassieker die iedereen eens zelf thuis moet klaargemaakt hebben...

Ingrediënten

  • 150 g eiernoedels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g wokmix
  • 1 limoen
  • 125 ml kokosmelk
  • 2 cups pindakaas
  • 1 kl chilivlokken
  • 30 g pinda's
  • 2 el arachideolie
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een wok klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de eiernoedels en een snuf zout toe. Kook 3 minuten en giet af.
  3. Snij de ui in ringen en pers de knoflook. Verhit de arachideolie in een wok en voeg de ui en knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg de wokmix toe. Roerbak 5-6 minuten en voeg dan de noedels toe. Roerbak nog 1 minuut.
  4. Pers de helft van de limoen uit, snij de andere helft in partjes. Doe de kokosmelk in een maatbeker. Voeg de pindakaas, het limoensap en de chilivlokken (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe en mix kort met een staafmixer. Voeg de satésaus bij de noedels en meng. Hak de pinda's grof.
  5. Verdeel de bami over de borden en werk af met de grofgehakte pinda's en serveer met een partje limoen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 912.72 kcal
Koolhydraten 73.37 g
waarvan suikers 14.01 g
Vet 51.6 g
waarvan verzadigd 18.47 g
Proteïnen 32.82 g
Vezels 11.36 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin