Veggie teriyaki noedels met Chinese kool en sojascheuten

25 MIN
2 personen
Veggie teriyaki noedels met Chinese kool en sojascheuten

Mmm, wat zien de veggie kebabstukjes van Greenway er geweldig uit. Ze krijgen een sticky laagje marinade, worden krokant gebakken in de pan en geserveerd met noedels. Udon know how much I love you!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • 300 gr vegan kebab (bijv. van Greenway)
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 el currypasta babi ketjap
  • ½ Chinese kool
  • 2 wortelen
  • 150 gr udon noedels
  • 100 gr sojascheuten
  • olie
  • zout

BEREIDING

  1. Marinade: pers de knoflook en snijd de chilipeper in fijne ringen (verwijder de zaadlijst voor minder pit). Schik de kebab in een kom en voeg de knoflook, chilipeper, chilisaus, babi ketjap en een scheut (sesam)olie toe. Laat marineren terwijl je de de groenten snijdt.
  2. Snijd de Chinese kool en wortel julienne (zie tip).
  3. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  4. Verhit een wokpan op hoog vuur. Bak de kebab (bewaar de rest van de marinade voor later) 2-4 min. tot hij mooi aangekleurd is. Haal uit de pan. Verhit een scheutje olie in de pan en wok de Chinese kool en wortel 5 min.
  5. Kook intussen de noedels volgens de instructies op de verpakking en giet af.
  6. Voeg de rest van de marinade toe aan de pan met groenten, samen met de sojascheuten, kebab en noedels. Roer goed om en laat nog 1-2 min. bakken.
  7. Serveer de noedels in een kom. Eten met stokjes is toegestaan! Smakelijk!
  8. De Chinese kool kan nogal veel lijken als je 'm snijd. Snijd 'm daarom fijn genoeg. Bovendien krimpt hij ook nog wat door de hitte.