Noedels met pittige broccoli, geroosterde Chinese kool en tahini

40 MIN
2 personen
Noedels met pittige broccoli, geroosterde Chinese kool en tahini

Je hebt misschien al eens gehoord van tahini. Het is een pasta gemaakt van sesamzaad en wordt vaak gebruikt als basis in hummus en baba ghanoush. Maar de pasta past ook perfect in Aziatische gerechten, zoals bij deze spicy noedels.

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 1 el sesamolie
  • 1 kleine broccoli
  • 10 gr koriander
  • 1 stengel lente-ui
  • 50 gr cashewnoten
  • 20 gr verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • chilivlokken (naar smaak)
  • 150 gr sobanoedels
  • 2 el tahin
  • 2 el sojasaus
  • olie
  • ½ el witte wijnazijn

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180° en bedek een bakplaat met bakpapier. Breng een pot met lichtgezouten water aan de kook voor de broccoli en noedels.
  2. Snijd de Chinese kool in parten. Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met sesamolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil en snijd de stam in blokjes. Hak de steeltjes van de koriander fijn (houd de blaadjes opzij voor de afwerking). Hak de lente-ui fijn.
  4. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Schep uit de pot (kook de noedels later in hetzelfde water) en laat uitlekken.
  5. Rooster de cashewnoten goudbruin in een (wok)pan zonder vetstof. Haal uit de pan.
  6. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Rasp ook de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in dezelfde (wok)pan op middelhoog vuur en f ruit de gember, knoflook, koriandersteeltjes en chilivlokken, tot de aroma's vrijkomen. Voeg vervolgens de broccoli toe en bak zo'n 10 min (zie tip).
  7. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af maar houd een kopje van het kookvocht opzij.
  8. Tahinsaus: meng de tahin met de sojasaus en witte wijnazijn. Voeg 4 el van het kookvocht toe en meng goed.
  9. Voeg de noedels bij de broccoli en meng er de tahinsaus onder.
  10. Werk de noedels af met de koriander, lente ui en cashewnoten. Serveer met de geroosterde Chinese kool. Smakelijk!
  11. TIP: Geen fan van rauwe lente-ui? Voeg deze samen met de broccoli toe en bak 10 min. mee.