Sobanoedels met broccolini en een spiegelei

20 MIN
4 personen
Sobanoedels met broccolini en een spiegelei

Sobanoedels hebben een lekkere nootachtige smaak. Wij serveren deze Japanse specialiteit met broccolini en daarop een spiegelei. Een Oosterse dressing en gebakken pinda's mogen ook niet ontbreken. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 300 g sobanoedels
  • 400 g broccolini
  • 20 g gember
  • 1 rode chilipeper
  • 4 lente-uitjes
  • 60 g pinda's
  • 1 limoen
  • 4 eieren
  • 4 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de broccolini in de lengte in twee. Breng in een kookpot water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Kook 2 minuten en voeg dan de broccolini toe. Laat nog 5 minuten koken. Giet af en laat uitlekken. Hou warm.
  2. Schil en rasp de gember. Halveer de rode chilipeper in de lengte en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in fijne blokjes. Meng de geraspte gember met de sesamolie, sojasaus, rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en het sap van de limoen. Snij de lente-ui in ringen.
  3. Rooster de pinda's kort in een antikleefpan tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hak grof. Bak 4 spiegeleieren in de arachideolie. Kruid met peper en zout.
  4. Meng de dressing door de sobanoedels met de broccoli. Serveer de noedels met het gebakken spiegelei en strooi er de geroosterde pinda's en lente-ui over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 550.51 kcal
Koolhydraten 60.88 g
waarvan suikers 12.92 g
Vet 24.63 g
waarvan verzadigd 3.76 g
Proteïnen 17.82 g
Vezels 4.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin