
Het onderste deel van de stengel van de groene asperge is ietwat houterig. Die kan je gemakkelijk afbreken, dan weet je perfect vanaf waar de asperge mooi zacht zal zijn. In tegenstelling tot de witte asperge, hoef je de groene exemplaren niet te schillen, al kan je eventueel wat van het onderste stuk van de stengel wegschillen. Om de asperges te garen, hoef je ze slechts een 5-tal minuten te blancheren in gezouten kokend water. Of kook ze nog korter (1 à 2 minuten) en bak ze verder in de pan of grillpan, heerlijk! Een zalige groente om in de lente creatief mee aan de slag te gaan, wij helpen je alvast op weg!
Romige penne met groene asperges, spinazie en lente-ui

Het aspergeseizoen is er weer! Ik koos voor een klassiek Italiaans bordje met een twist van groene groenten en kruiden. De zachte vegan roomsaus perfect bij de knapperige asperges, de malse spinazie en de pittige lente-ui. Geniet! Zin in? Bestel deze topper deze week bij Foodbag!
Zachtgekookt eitje met groene aspergesoldaatjes

Een heerlijk origineel gerechtje voor een feestelijke brunch: een zacht gekookt eitje met soldaatjes van asperges met pancetta om in te dippen. Genieten! Bekijk recept
Varkenshaasje met groene asperges, citroen en rösti

Varkenshaasje is het meest malse stukje vlees van het varken. Ideaal voor dit heerlijke gerechtje met frisse asperges en krokant gebakken rösti. Bekijk recept
Zalm met een korstje en groene asperges

Probeer dit gerecht eens met aardappelen en kappertjesmayonaise, zalm met een heerlijk krokant korstje en super verse asperges, groene dit keer, zalig! Bekijk recept
Penne carbonara met spekjes en asperges

We nemen een echte Italiaanse klassieker en geven er een 'lente-make over' aan, door de toevoeging van heerlijke groene asperges. Die laatste eten ze trouwens ook in Italië, dus het blijft een lekker authentiek gerecht. Geniet van snelle deze voorjaarstopper! Bekijk recept
Witte vis met sauce vierge en groene asperges

Beeld je in: je zit op een schaduwrijk terrasje onder een lindeboom in een pittoresk dorpje in het zuiden van Frankrijk. Er staat alvast een fris glas witte wijn op tafel. Een elegante serveuse zet deze witte vis met sauce vierge en asperges voor je neus. Voel je als god in Frankrijk met dit zalige gerecht! Bekijk recept
Geroosterde asperges met kerstomaatjes, chorizo, amandelen en manchego

Een heerlijk Spaans gerecht met groene asperges, kerstomaatjes, chorizo, amandelen en manchego. Kan als tapa op tafel gezet worden of als een volledig gerecht. Bekijk recept
Witte pizza met groene asperges en gerookte ham

Iedereen kent wel een pizza met tomatensaus, maar minder gekend is de 'pizza bianco' of witte pizza. Ook lekker, zeker met gerookte ham, spinazie en kruidenkaas. Bekijk recept
Plaattaart met groene asperges, ricotta en gerookte zalm

Als ontbijt, lunch, voorgerecht of als hapje om te delen? Je kan elke gelegenheid een feestelijke toets geven met deze heerlijke hartige taart met asperges en gerookte zalm. Een makkelijk en royaal gerecht dat toch verrassend budgetvriendelijk is. Bekijk recept
Lichte pastasalade met groene asperges en kruidenroom

De lente op je bord met deze heerlijk frisse pastasalade met groene asperges, boontjes, pijnboompitten en een lichte kruidenroom met basilicum en dille, zalig! Bekijk recept