Limoenrisotto met asperge en scampi

40 MIN
4 personen
Limoenrisotto met asperge en scampi

Een heerlijk fris lente gerecht, deze originele risotto op smaak gebracht met limoen, witte asperges en scampi's. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 400 g scampi's, gepeld
  • 400 g arboriorijst
  • 500 g witte asperges
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 kl limoenzeste, geraspt
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 750 ml kippenbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 4 el boter, in klontjes, ongezout
  • peper en zout
  • 1 takje bladpeterselie

BEREIDING

  1. Breng de bouillon samen met 500 milliliter water aan de kook. Kook hierin 4 minuten de asperges. Schep ze uit de pot in een vergiet. Koel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd ze nadien in kleine stukken. Laat de bouillon ondertussen afgedekt verder sudderen.
  2. Stoof de uisnippers aan in de helft van de boter. Kruid met een beetje peper en zout. Voeg er de rijst aan toe en laat 1 minuut meebakken.
  3. Blus met de wijn en wacht tot de wijn is opgenomen. Schenk er 125 milliliter van de bouillon bij en laat al roerend sudderen tot het vocht opgenomen is. Herhaal dit tot de rijst voldoende al dente is.
  4. Voeg er de scampi's aan toe en laat enkele minuten meekoken tot ze gaar zijn. Leg er vervolgens de asperges, de limoenzeste, de parmezaanschilfers en de rest van de boter bij. Breng verder op smaak met de peterselie, wat peper en zout. Roer om en serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 674.31 kcal
Koolhydraten 84.69 g
waarvan suikers 4.74 g
Vet 20.1 g
waarvan verzadigd 11.88 g
Proteïnen 31.58 g
Vezels 4.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin