Penne carbonara met spekjes en groene asperges

20 MIN
2 personen
Penne carbonara met spekjes en groene asperges

We nemen een echte Italiaanse klassieker en geven er een 'lente-make over' aan, door de toevoeging van heerlijke groene asperges. Die laatste eten ze trouwens ook in Italië, dus het blijft een lekker authentiek gerecht. Geniet van snelle deze voorjaarstopper!

Ingrediënten

  • 200 g penne
  • 400 g groene asperges
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 2 bio-eieren
  • 30 g Grana Padano
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pennei 4 minuten.
  2. Snij het houterige gedeelte van de groene asperges weg. Snij in stukken van 4 centimeter. Voeg toe aan de kookpot met de penne en laat nog 6-7 minuten koken. Giet af, maar hou per persoon 50 milliliter kookvocht apart.
  3. Verhit een antikleefpan en voeg de spekblokjes toe. Bak krokant in 5 minuten.
  4. Scheid de eieren, het eiwit heb je niet nodig. Roer de eierdooiers log. Voeg het apart gehouden kookvocht van de pasta en de Grana Padano toe en meng. Kruid met peper en zout.
  5. Meng het eimengsel en de spekjes door de penne met asperges. Kruid eventueel bij met peper en zout en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 812.68 kcal
Koolhydraten 69.62 g
waarvan suikers 6.1 g
Vet 36.37 g
waarvan verzadigd 22.54 g
Proteïnen 36.03 g
Vezels 6.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin