Lasagne van groene asperges en zalm

60 MIN
4 personen
Lasagne van groene asperges en zalm

Een originele lasagne met groene asperges en zalm. Een echt lente-toppertje!

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet
  • 12 lasagnevellen
  • 750 g aspergepunten, groene
  • 2 el parmezaanschilfers
  • 2 el bloem
  • 3 el lichte room
  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 citroen, geperst
  • 450 ml visbouillon
  • boter
  • 1 bosje dille, fijngesnipperd, steeltjes apart houden
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pocheer de zalmfilets in een ondiepe pan door de visbouillon samen het citroensap en de dillesteeltjes aan de kook te brengen. Kruid de bouillon af met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje pocheren tot ze net niet gaar zijn. Schep ze uit de pan en laat afkoelen. Snijd de vis nadien in grote hapklare stukken. Zeef de bouillon en bewaar deze.
  3. Stoom ondertussen de asperges 3 minuten tot ze net niet gaar zijn.
  4. Smelt 25 gram boter in de pan en voeg er meteen de bloem bij. Laat al roerend opwarmen. Schenk er geleidelijk de bouillon en melk bij en breng aan de kook. Laat op een laag vuur al roerend binden. Haal de pan van het vuur en doe er de rest van dille, parmezaanschilfers en de room bij. Kruid met peper en zout naar smaak. Roer de zalmstukken en asperges door de saus. Houd de aspergekopjes nog steeds apart.
  5. Vet een grote, rechthoekige ovenschaal in met boter. Leg hierop 3 lasagnevellen met daarop wat van het zalm-aspergemengsel. Herhaal dit tot het mengsel op is en eindig met een laag lasagnevel.
  6. Plaats de ovenschaal 35 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 859.43 kcal
Koolhydraten 84.71 g
waarvan suikers 10.78 g
Vet 34.38 g
waarvan verzadigd 11.22 g
Proteïnen 51.48 g
Vezels 5.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin