Zachtgekookt eitje met groene aspergesoldaatjes

20 MIN
4 personen
Zachtgekookt eitje met groene aspergesoldaatjes

Een heerlijk origineel gerechtje voor een feestelijke brunch: een zacht gekookt eitje met soldaatjes van asperges met pancetta om in te dippen. Genieten!

Ingrediënten

  • 12 groene asperges
  • 12 plakjes pancetta
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie

BEREIDING

  1. Snij het houterige uiteinde van de groene asperges. Kook ze beetgaar in gezouten water gedurende 5-6 minuten. Schep ze uit het water en laat uitlekken. Wikkel elke afgekoelde asperge in een plakje pancetta. Bak ze 1 minuut aan elke kant in een pan met de olijfolie.
  2. Breng water aan de kook. Kook hierin de eieren in 4-5 minuten zacht.
  3. Plaats de eitjes in een eierdopje en serveer met de groene aspergesoldaatjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 289.81 kcal
Koolhydraten 0.78 g
waarvan suikers 0.54 g
Vet 25.89 g
waarvan verzadigd 7.87 g
Proteïnen 13.95 g
Vezels 0.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin