Geroosterde groene asperges met kerstomaatjes, chorizo, amandelen en manchego

20 MIN
4 personen
Geroosterde groene asperges met kerstomaatjes, chorizo, amandelen en manchego

Een heerlijk Spaans gerecht met groene asperges, kerstomaatjes, chorizo, amandelen en manchego. Kan als tapa op tafel gezet worden of als een volledig gerecht.

Ingrediënten

  • 200 g chorizo, in plakjes
  • 2 bussels groene asperges
  • 125 g amandelen, geblancheerd
  • 50 g Manchego, geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper, ontpit
  • 10 ml olijfolie
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de harde uiteinden van de asperges en leg ze in een braadslee.
  3. Mix de knoflook samen met de chilipeper en de olijfolie fijn. Bestrijk hiermee de asperges. Kruid af met zout.
  4. Voeg de kerstomaten, de chorizo en de amandelen toe aan de braadslee. Hussel alles goed om en zet 12-15 minuten in de oven.
  5. Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel over de borden en werk af met de manchego.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 467.25 kcal
Koolhydraten 7.48 g
waarvan suikers 4.33 g
Vet 36.27 g
waarvan verzadigd 10.05 g
Proteïnen 25.38 g
Vezels 6.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin