Lichte pastasalade met groene asperges en kruidenroom

20 MIN
2 personen
Lichte pastasalade met groene asperges en kruidenroom

De lente op je bord met deze heerlijk frisse pastasalade met groene asperges, boontjes, pijnboompitten en een lichte kruidenroom met basilicum en dille, zalig!

Ingrediënten

  • 250 g groene asperges
  • 150 g sperziebonen
  • 150 g penne
  • 30 g pijnboompitten
  • 10 g basilicum
  • 10 g dille
  • 100 ml lichte room
  • 40 g parmezaan
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij het houterige deel van de groene asperges weg en snij ze in stukjes van 3 centimeter. Snij de uiteinden weg van de boontjes en halveer ze.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de penne toe. Voeg na 5 minuten ook de boontjes en de asperges toe. Laat nog 6-7 minuten koken. Giet samen af en spoel onder koud water.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren.
  4. Snij de helft van de basilicum en alle dille heel fijn en meng met de lichte room, de helft van de parmezaan en peper en zout in een kommetje. Je kan ook de kruiden in een blender doen samen met de lichte room en de geraspte parmezaan en tot een mooie groene saus mixen. Meng de saus door de pasta en groenten en kruid met peper en zout. Werk af met de geroosterde pijnboompitten, basilicumblaadjes en de rest van de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 603 kcal
Koolhydraten 61.31 g
waarvan suikers 8.84 g
Vet 26.45 g
waarvan verzadigd 11.52 g
Proteïnen 27.96 g
Vezels 7.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin