Witte vis met sauce vierge en groene asperges

25 MIN
2 personen
Witte vis met sauce vierge en groene asperges

Beeld je in: je zit op een schaduwrijk terrasje onder een lindeboom in een pittoresk dorpje in het zuiden van Frankrijk. Er staat alvast een fris glas witte wijn op tafel. Een elegante serveuse zet deze witte vis met sauce vierge en groene asperges voor je neus. Voel je als god in Frankrijk met dit zalige gerecht!

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 400 g groene asperges
  • 2 witte visfilets
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes, die heb je niet nodig. Snij dan in fijne blokjes. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Snij het houterige deel van de groene asperges weg.
  2. Dep de witte visfilets droog met keukenpapier en kruid ze royaal met peper en zout. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de visfilets 3-4 minuten per kant. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de groene asperges toe. Laat ze 5 minuten koken en giet af.
  4. Voeg de extra vierge olijfolie, sjalot, knoflook en tomatenblokjes toe aan de pan waarin je de visfilets gebakken hebt. Laat op een zacht vuur stoven tot de tomaten zacht beginnen te worden. Haal van het vuur en blus met het citroensap en voeg de citroenzeste, peper en zout toe en meng.
  5. Serveer de groene asperges met de gebakken visfilets en lepel er de sauce vierge over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 388.1 kcal
Koolhydraten 10.07 g
waarvan suikers 4.83 g
Vet 24.45 g
waarvan verzadigd 3.27 g
Proteïnen 30.83 g
Vezels 5.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin