Plaattaart met groene asperges, ricotta en gerookte zalm

40 MIN
4 personen
Plaattaart met groene asperges, ricotta en gerookte zalm

Als ontbijt, lunch, voorgerecht of als hapje om te delen? Je kan elke gelegenheid een feestelijke toets geven met deze heerlijke hartige taart met groene asperges en gerookte zalm. Een makkelijk en royaal gerecht dat toch verrassend budgetvriendelijk is.

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm
  • 1 vel bladerdeeg, vierkant
  • 500 g groene asperges
  • 10 g dille
  • 3 lente-uitjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen, biologisch
  • 250 g ricotta
  • 1 eidooier
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een rechthoekige bakvorm. Bestrijk de randen met losgeklopte eidooier.
  3. Snij de dille en bladpeterselie fijn. Rasp de schil van de citroen. Snij de lente-uitjes fijn. Meng alles met de ricotta en kruid met peper en zout. Bestrijk het bladerdeeg met de ricotta.
  4. Verwijder het houterige uiteinde van de asperges en snij ze in de lengte in twee. Schik de asperges bovenop de ricotta.
  5. Bak de taart 30 min. in het midden van de oven.
  6. Rol de plakjes zalm op tot roosjes en serveer ze bovenop de taart.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 507.46 kcal
Koolhydraten 30.54 g
waarvan suikers 7.24 g
Vet 32.71 g
waarvan verzadigd 13.91 g
Proteïnen 21.59 g
Vezels 3.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin