Zalm met een korstje en groene asperges

30 MIN
2 personen
Zalm met een korstje en groene asperges

Probeer dit gerecht eens met aardappelen en kappertjesmayonaise, zalm met een heerlijk krokant korstje en super verse groene asperges, zalig!

Ingrediënten

  • 250 g groene asperges
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 citroen
  • 10 g bieslook
  • 1 el kappertjes
  • 20 g panko
  • 3 el mayonaise
  • 2 zalmfilet, met vel
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de houterige uiteinden van de groene asperges. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar in gezouten water, giet af.
  2. Was en rasp de schil van de citroen. Snij de bieslook fijn. Hak de kappertjes grof. Meng de panko met de zeste van de citroen, de helft van de bieslook, peper en zout.
  3. Meng de mayonaise met het sap van de helft van de citroen en de andere helft van de bieslook en de kappertjes.
  4. Kruid de zalmfilets met zout. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets voor 2 minuten op de velkant. Doe een vel bakpapier op een bakplaat en schep hierop de zalm, velkant naar onder. Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets met mosterd en strooi er dan de pankomengeling over. Zet 10 minuten in de oven, totdat het broodkruim mooi goudbruin gekleurd is.
  5. Meng de aardappelen met de kappertjesmayonaise.
  6. Doe de asperges in de pan waarin je de zalm gebakken hebt en voeg een bodempje water toe. Zet een deksel op de pan en laat in 5 minuten beetgaar koken. Giet het water weg, voeg de boter en een snufje zout toe. Laat de boter mooi smelten, zodat de asperges omhuld zijn met boter.
  7. Serveer de zalm met de asperges en de aardappelsalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 887.64 kcal
Koolhydraten 48.72 g
waarvan suikers 3.88 g
Vet 58.43 g
waarvan verzadigd 13.9 g
Proteïnen 39.6 g
Vezels 8.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin