Juli! Vakantie! Rust! Zomer... Zon? Altijd een beetje afwachten in ons landje! Fingers crossed voor toch een mooie zomermaand, maar tot het zover is, zoeken we de zon vooral op in ons bord, nietwaar?

In seizoen in juli
In seizoen in juli

In juli kunnen we weer een aantal producten toevoegen aan onze seizoenskalender die nu op hun best zijn: aubergine, bleekselder, chinese kool, courgette, komkommer, paprika, rodekool, snijboontjes, wittekool, bramen en uiteraard mosselen! 10x de zon op je bord in juli, smakelijk!

1. Aubergine met mozzarella

Een heerlijk Midden-Oosters (bij)gerechtje, deze aubergine met mozzarella en granaatappel. Je kan de aubergine ook grillen op de barbecue.

Aubergine met mozzarella

2. Gebakken courgette bloemen

Nu de courgettes in seizoen zijn, kan je af en toe ook courgette bloemen vinden op de markt (of zelf kweken natuurlijk). Een verfijnde delicatesse die ideaal is om te vullen met ricottakaas.

Gebakken courgette bloemen

3. Linguine met kabeljauw in een mediterraanse tomatensaus

Linguine met kabeljauw in een mediterraanse tomatensaus

Pasta met vis, het zou gerust wat vaker op het menu mogen staan, toch? Ontdek deze linguine met zachte kabeljauw in een heerlijk mediterraans tomatensausje, te bestellen bij de 15gram Foodbox van 10 juli.

4. Steak tartaar op Italiaanse wijze

Steak tartaar is een ideaal zomergerecht, zeker als je de tartaar op smaak brengt met Italiaanse kruiden! Je kan dit gerecht bestellen bij de 15gram Foodbox van 24 juli.

Steak tartaar op Italiaanse wijze met rozemarijnaardappelen

5. Rigatoni met gegrilde paprika en rode ui

Heb je al eens zelf rode paprika's gegrild? Ze worden echt heerlijk zoet en zijn perfect in een zomerse pastasalade als deze!

Rigatoni met gegrilde paprika en rode ui

6. Mosselen met venkel en pastis

En ja hoor, de mosselen zijn ook weer van de partij! Dit is een leuke variatie op de klassieke mosselen, met venkel en pastis. Voor echte anijs-lovers.

Mosselen met venkel

7. Chili con carne met gepofte zoete aardappel

Lekker pikant eten, dat helpt goed tegen de hitte! Maak eens een lekkere chili con carne klaar met een originele gepofte zoete aardappel. Te verkrijgen bij de 15gram Foodbox van 17 juli!

Chili con carne met gepofte zoete aardappel

8. Viskroketjes met kappertjes

Dit Spaanse hapje is de moeite eens te maken. De kroketjes met verse vis en kappertjes brengen je in Zuiderse sferen en zijn perfect voor een zomerse apero.

Viskroketjes met kappertjes

9. Gemarineerde ananas met munt

Dessertjes bij een barbecue, ze worden wel eens over het hoofd gezien. Ananas is zalig gegrild, zeker als je hem op voorhand marineert in rum ;-).

Gemarineerde ananas met munt

10. Mugcake met ricotta en frambozen

Heerlijke ontbijtjes horen er ook bij in juli! Wat dacht je van een snelle en originele mugcake met ricotta en frambozen?

Mugcake met ricotta en frambozen