Juli! Vakantie! Rust! Zomer! Zon! De perfecte ingrediënten voor een maand vol zonnige kost!

In seizoen in juli
In seizoen in juli


In juli kunnen we weer een aantal producten die nu op hun best zijn toevoegen aan onze seizoenskalender: aubergine, bleekselder, chinese kool, courgette, komkommer, paprika, rodekool, snijboontjes, wittekool, bramen en uiteraard mosselen! 10x de zon op je bord in juli, smakelijk!

1. Wok met kleverig varkensvlees en noedels


Varkensvlees smaakt heerlijk af in combinatie met een zoetige, kleverige saus met Chinees vijfkruidenpoeder. We maken een snelle maar overheerlijke wokschotel met knapperige groentjes, kleverig varkensvlees en rijstnoedels. Een topwok die elke thuiskok aankan! Zin in? Dit gerecht kan je bestellen bij de 15gram Foodbox van 8 juli. 


Wok met kleverig varkensvlees en noedels

2. Linguine met kabeljauw in een mediterraanse tomatensaus


Pasta met vis, het zou gerust wat vaker op het menu mogen staan, toch? Ontdek deze linguine met zachte kabeljauw in een heerlijk mediterraans tomatensausje.

Linguine met kabeljauw in een mediterraanse tomatensaus

3. Steak tartaar op Italiaanse wijze


Steak tartaar is een ideaal zomergerecht, zeker als je de tartaar op smaak brengt met Italiaanse kruiden en serveert met een fris rucolaslaatje!

Steak tartaar op Italiaanse wijze met rozemarijnaardappelen

4. Pittige Spaanse scampi's met orzo


Een heerlijk scampi gerecht dat je meteen in Zuiderse sferen brengt! De scampi's worden samen met knoflook en gerookt paprikapoeder gebakken, wat meteen zorgt voor een Spaanse toets. Daarbij komt een heerlijke tomatensaus en orzo. Werk af met bladpeterselie en smullen maar! Bestel deze topper bij de 15gram Foodbox van maandag 15 juli. 


Pittige Spaanse scampi's met orzo

5. Mosselen met venkel en pastis


En ja hoor, de mosselen zijn ook weer van de partij! Dit is een leuke variatie op de klassieke mosselen, met venkel en pastis. Voor echte anijs-lovers.

Mosselen met venkel

6. Chinese leeuwenkoppen gehaktballetjes met paksoi


Deze originele gehaktballetjes van varkensvlees komen uit de Oost-Chinese Huaiyang-keuken. Ze hebben hun naam te danken aan hun vorm, die doet denken aan een leeuwenkop. De bladeren van de paksoi stellen de manen van de leeuw voor. Met wat verbeelding. Smaken zal het sowieso, beloofd!

Chinese leeuwenkoppen gehaktballetjes met paksoi en rijst


7. Viskroketjes met kappertjes


Dit Spaanse hapje is de moeite eens te maken. De kroketjes met verse vis en kappertjes brengen je in Zuiderse sferen en zijn perfect voor een zomerse apero.

Viskroketjes met kappertjes

8. Griekse pastasalade


Een klassieke Griekse salade heb je ongetwijfeld al eens geproefd, met tomaat, paprika, komkommer, olijven, een heerlijke frisse dressing en uiteraard fetakaas. Wij maakten een lekker vullende variant, met fregola sarda pasta erbij, dat zijn kleine leuke pastabolletjes. Een heerlijke maaltijdsalade!

Griekse pastasalade

9. Gemarineerde ananas met munt


Dessertjes bij een barbecue, ze worden wel eens over het hoofd gezien. Ananas is zalig gegrild, zeker als je hem op voorhand marineert in rum ;-).

Gemarineerde ananas met munt

10. Mugcake met ricotta en frambozen


Heerlijke ontbijtjes horen er ook bij in juli! Wat dacht je van een snelle en originele mugcake met ricotta en frambozen?

Mugcake met ricotta en frambozen