Lichte lasagne van courgette en aubergine

50 MIN
2 personen
Lichte lasagne van courgette en aubergine

Voor wie van lasagne houdt, maar eens een lichtere versie wilt! We vervangen de lasagnebladen door dunne plakjes courgette en aubergine, daarbij komt kruidige ricotta in plaats van de zware bechamelsaus en uiteraard een lekkere tomatensaus met een krokant kaaskorstje. Lekker licht genieten!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 ml tomatenpassata
  • 250 g ricotta
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 75 g gratinkaas
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de aubergine in zo dun mogelijke plakken. Bestrooi ze royaal met zout en leg er keukenpapier over. Laat 15 minuten trekken.
  3. Trek dunne plakken van de courgette met een dunschiller. Snij de zachte kern van de courgette in blokjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de knoflook en de blokjes courgette toe. Voeg na 2 minuten de tomatenpassata toe. Roer goed om en laat de saus zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de ricotta met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  6. Veeg het zout van de aubergines met keukenpapier. Kruid ze met wat peper.
  7. Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie en leg er 1/3de van de courgetteplakjes op, dan 1/3de van de aubergineplakjes, schep er vervolgens 1/3de van de tomatensaus op en dan 1/3de van ricotta. Herhaal tot alle ingrediënten zijn opgebruikt. Overstrooi met de gratinkaas. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 627.7 kcal
Koolhydraten 32.55 g
waarvan suikers 20.6 g
Vet 40.96 g
waarvan verzadigd 18.63 g
Proteïnen 27.07 g
Vezels 9.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin