Gebakken ricotta met macaroni, kerstomaat en kruidensalade

30 MIN
2 personen
Gebakken ricotta met macaroni, kerstomaat en kruidensalade

Gebakken kaas stelt nooit teleur! De zachte ricotta komt goed tot z'n recht in combinatie met tomaat en mediterraanse kruiden. Zet de schotel in het midden van de tafel voor een wauw-effect. Dit wordt een voltreffer tijdens etentjes, groot of klein!

Ingrediënten

  • 250 gr ricotta
  • ½ citroen
  • 2 kl bruschetta rosso
  • 1 kleine broccoli
  • 175 gr rode en gele kerstomaten
  • 10 gr munt
  • 10 gr dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr volkoren macaroni
  • 80 gr kruidensla
  • bakpapier
  • olijfolie
  • 2 kl rode wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • zout en zwarte peper

BEREIDING

  1. Tip: door zachtjes op de verpakking te knijpen, komt de kaas er mooi in één stuk uit. Blijven er toch nog wat restjes in het potje zitten? Boetseer dan stiekem gewoon zelf even een torentje
  2. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  3. Stort de ricotta op de bakplaat (zie tip). Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil van de citroen over de ricotta. Strooi ook de bruschetta rosso over de ricotta. Giet er een scheut olijfolie over en kruid royaal met zout en zwarte peper.
  4. Verdeel de broccoli in roosjes. Schik de roosjes samen met de kerstomaten rond de ricotta en schuif het geheel de oven in voor 15-20 min.
  5. Dressing: hak de blaadjes munt en dragon fijn. Hak de knoflook fijn. Meng de munt en dragon met de knoflook en giet er een flinke scheut olijfolie en de rode wijnazijn bij. Meng goed met de suiker, zout en zwarte peper.
  6. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente.
  7. Giet de pasta af en meng met de kruidensla en de dressing. Controleer of de broccoli en tomaten gaar zijn en meng mee onder de pasta.
  8. Serveer de pasta met de warme ricotta. Smakelijk!