Gebakken ricotta met macaroni, kerstomaat en kruidensalade
30 MIN
2 personen
Gebakken kaas stelt nooit teleur! De zachte ricotta komt goed tot
z'n recht in combinatie met tomaat en mediterraanse kruiden. Zet
de schotel in het midden van de tafel voor een wauw-effect. Dit
wordt een voltreffer tijdens etentjes, groot of klein!
Tip: door zachtjes op de verpakking
te knijpen, komt de kaas er mooi
in één stuk uit. Blijven er toch
nog wat restjes in het potje
zitten? Boetseer dan stiekem gewoon zelf even een torentje
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Breng
een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Stort de ricotta op de bakplaat (zie tip). Spoel de citroen en boen goed schoon.
Rasp de schil van de citroen over de ricotta. Strooi ook de bruschetta rosso over
de ricotta. Giet er een scheut olijfolie over en kruid royaal met zout en zwarte
peper.
Verdeel de broccoli in roosjes. Schik de roosjes samen met de kerstomaten rond
de ricotta en schuif het geheel de oven in voor 15-20 min.
Dressing: hak de blaadjes munt en dragon fijn. Hak de knoflook fijn. Meng de
munt en dragon met de knoflook en giet er een flinke scheut olijfolie en de rode
wijnazijn bij. Meng goed met de suiker, zout en zwarte peper.
Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente.
Giet de pasta af en meng met de kruidensla en de dressing. Controleer of de
broccoli en tomaten gaar zijn en meng mee onder de pasta.