Pasta caprese

15 MIN
2 personen
Pasta caprese

Salade caprese is natuurlijk een topklassieker en favoriet van iedereen. Maar waarom er niet eens een eenvoudige maar vullende pastaschotel mee maken?

Ingrediënten

  • 200 g conchiglie
  • 20 g basilicum
  • 250 g kerstomaten
  • 150 g mozzarellabolletjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een antikleefpan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de conchiglie en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten.
  3. Snij de basilicumblaadjes fijn.
  4. Snij de kerstomaatjes in 2 en stoof ze kort aan in een antikleefpan in de olijfolie.
  5. Meng de kerstomaatjes en de helft van de basilicum door de pasta. Voeg de extra vierge olijfolie, de balsamico, peper en zout toe en meng goed. Werk af met de mozzarella bolletjes en de rest van de basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 776.41 kcal
Koolhydraten 75.84 g
waarvan suikers 6.65 g
Vet 38.16 g
waarvan verzadigd 11.48 g
Proteïnen 29.98 g
Vezels 4.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin