Pasta caprese

20 MIN
2 personen
Pasta caprese

Salade caprese is natuurlijk een topklassieker en favoriet van iedereen. Maar waarom er niet eens een eenvoudige maar vullende pastaschotel mee maken?

Ingrediënten

  • 200 g conchiglie
  • 20 g basilicum
  • 250 g kerstomaten
  • 150 g mozzarella bolletjes
  • 1 el balsamico
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pastaschelpjes beetgaar in 10-12 minuten. Giet af.
  2. Snij de basilicumblaadjes fijn.
  3. Snij de kerstomaatjes in 2 en stoof ze kort aan in een antikleefpan in de olijfolie.
  4. Meng de kerstomaatjes en de helft van de basilicum onder de pasta. Voeg de extra vierge olijfolie, de balsamico, peper en zout toe en meng goed. Werk af met de mozzarella en de rest van de basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 776.41 kcal
Koolhydraten 75.84 g
waarvan suikers 6.65 g
Vet 38.16 g
waarvan verzadigd 11.48 g
Proteïnen 29.98 g
Vezels 4.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin