Pasta caprese

20 MIN
2 personen
Pasta caprese

Salade caprese is natuurlijk een topklassieker en favoriet van iedereen. Maar waarom er niet eens een eenvoudige maar vullende pastaschotel mee maken?

Ingrediënten

  • 200 g conchiglie
  • 10 g basilicum
  • 250 g kerstomaten
  • 1 el balsamico
  • 150 g mozzarellabolletjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de conchiglie beetgaar in 10 minuten. Giet af.
  2. Snij de basilicumblaadjes fijn.
  3. Snij de kerstomaatjes in 2 en stoof ze kort aan in een antikleefpan in de olijfolie.
  4. Meng de kerstomaatjes en de helft van de basilicum door de pasta. Voeg de extra vierge olijfolie, de balsamico, peper en zout toe en meng goed. Werk af met de mozzarellabolletjes en de rest van de basilicum.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 774.06 kcal
Koolhydraten 75.59 g
waarvan suikers 6.42 g
Vet 38.12 g
waarvan verzadigd 11.48 g
Proteïnen 29.83 g
Vezels 4.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin