Viskroketjes met kappertjes

220 MIN
12 stuks
Viskroketjes met kappertjes

Dit Spaanse hapje is de moeite eens te maken. De kroketjes met verse vis en kappertjes brengen je in Zuiderse sferen en zijn perfect voor een zomerse apero.

Ingrediënten

  • 350 g grietfilets
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 el kappertjes, fijngehakt
  • 150 g broodkruim
  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 1 el citroensap
  • 300 ml melk
  • 4 el boter
  • 3 el peterselie, gehakte
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de melk tot tegen de kook aan en kruid bij met peper en zout. Pocheer de visfilets hierin 10 minuten gaar. Schep met een schuimspaan uit de melk en laat de melk afkoelen. Snijd de filets in hapklare stukken.
  2. Verhit de boter in een pan. Strooi er de bloem bij en laat opdrogen op een matig vuur. Schenk geleidelijk aan de melk erbij en laat de saus indikken. Blijf intussen goed roeren.
  3. Neem de pan van het vuur en schep de grietfilets bij de saus. Voeg de kappertjes, de knoflook en de peterselie toe. Breng op smaak met het citroensap, paprikapoeder, peper en zout.
  4. Laat de pan afgedekt 2 uur afkoelen in de koelkast.
  5. Vorm kleine balletjes van het vismengsel. Klop het ei los in een kommetje en vul een ander kommetje met het broodruim. Wentel de balletjes eerst door het ei en dan door het broodkruim en laat 1 uur opstijven in de koelkast.
  6. Verhit de friteuse tot 180 °C.
  7. Bak de kroketjes goudbruin in de hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 153.38 kcal
Koolhydraten 14.02 g
waarvan suikers 2.17 g
Vet 6.6 g
waarvan verzadigd 3.79 g
Proteïnen 9.05 g
Vezels 1.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin