Mosselen met venkel

25 MIN
4 personen
Mosselen met venkel

Een leuke variatie op de klassieke mosselen, met venkel en pastis. Voor echte anijs-lovers.

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 2 venkel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl venkelzaad, of gedroogde dillezaadjess
  • 100 ml pastis
  • 100 ml lichte room
  • olijfolie
  • peper

BEREIDING

  1. Maak de mosselen schoon, spoel ze in koud water tot het water helder is.
  2. Spoel en snij de venkel in fijne plakjes. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking. Pel en hak de knoflookteentjes.
  3. Stoof de knoflook en de venkel aan. Blus met de pastis en laat 1 minuut inkoken. Doe er de geplette venkelzaadjes bij en kruid met peper. Schep er de mosselen bij en laat 5 minuten afgedekt koken. Schud op en laat nog 3 minuten koken.
  4. Voeg room toe aan de saus en laat nog 1 minuutje pruttelen. Werk af met het venkelgroen. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 375.06 kcal
Koolhydraten 21.72 g
waarvan suikers 8.61 g
Vet 15.03 g
waarvan verzadigd 7.01 g
Proteïnen 22.72 g
Vezels 2.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin