Wok met kleverig varkensvlees en noedels

20 MIN
2 personen
Wok met kleverig varkensvlees en noedels

Varkensvlees smaakt heerlijk af in combinatie met een zoetige, kleverige saus met Chinees vijfkruidenpoeder. We maken een snelle maar overheerlijke wokschotel met knapperige groentjes, varkensvlees en rijstnoedels. Een topwok die elke thuiskok aankan!

Ingrediënten

  • 2 varkenslapje
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 150 g rijstnoedels
  • 20 g gember
  • 2 lente-uitjes
  • 400 g wokmix
  • 3 el arachideolie
  • 1 el bruine suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de varkenslapjes in reepjes. Doe de sojasaus, bruine suiker, 1/3de van de arachideolie, het Chinees vijfkruidenpoeder en een snuf peper in een kom. Meng goed en wentel de varkensreepjes hierin. Laat 5 minuten marineren.
  2. Breng een pot licht gezouten water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en laat 3 minuten koken. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met heet water en laat uitlekken.
  3. Schil en rasp de gember. Snij de lente-uitjes in ringen. Hou het wit en groene deel gescheiden. Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok, schep het varkensvlees uit de marinade (hou de marinade nog bij!) en roerbak op hoog vuur, tot het vlees gaar is en schep het uit de wok. Bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg het wit van de lente-uitjes en de gember toe. Roerbak 1 minuut en voeg de wokmix toe. Roerbak 3-4 minuten, tot de groenten gaar maar nog knapperig zijn. Voeg de marinade van het varkensvlees en het gebakken varkensvlees toe. Roerbak nog 1 minuut.
  5. Serveer de rijstnoedels met het varkensvlees en de gewokte groenten. Overstrooi met het groen van de lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 851.69 kcal
Koolhydraten 83.92 g
waarvan suikers 10.77 g
Vet 32.63 g
waarvan verzadigd 6.94 g
Proteïnen 51.55 g
Vezels 8.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin