Pittige Spaanse scampi's met orzo

20 MIN
2 personen
Pittige Spaanse scampi's met orzo

Een heerlijk scampi gerecht dat je meteen in Zuiderse sferen brengt! De scampi's worden samen met knoflook en gerookt paprikapoeder gebakken, wat meteen zorgt voor een Spaanse toets. Daarbij komt een heerlijke tomatensaus en orzo. Werk af met bladpeterselie en smullen maar!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 16 scampi's
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 125 g orzo
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
  2. Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan of wok. Voeg de scampi's, het gerookt paprikapoeder en de knoflook toe. Roerbak 3 minuten, tot de scampi's beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hou de scampi's warm onder aluminiumfolie.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan waarin je de scampi's gebakken hebt en voeg de fijngesneden ui en de paprikareepjes toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de tomatenblokjes en per persoon 1 à 2 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten pruttelen. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn.
  5. Roer de scampi's door de tomatensaus en laat nog 2 minuten doorwarmen.
  6. Serveer de orzo met de scampi's in tomatensaus. Werk af met fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 627.36 kcal
Koolhydraten 70.9 g
waarvan suikers 21.42 g
Vet 19.09 g
waarvan verzadigd 2.77 g
Proteïnen 36.48 g
Vezels 13.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin