Linguine met kabeljauw in een mediterraanse tomatensaus

30 MIN
2 personen
Linguine met kabeljauw in een mediterraanse tomatensaus

Pasta met vis, het zou gerust wat vaker op het menu mogen staan, toch? Ontdek deze linguine met zachte kabeljauw in een heerlijk mediterraans tomatensausje

Ingrediënten

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g spinazie
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kabeljauwfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de kappertjes grof. Hak de peterselie fijn. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de spinazie samen met de helft van de geperste knoflook kort aan, totdat de spinazie begint te slinken. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en de rest van de geperste knoflook. Voeg ook de Provençaalse kruiden toe en kruid met peper en zout. Als de ui glazig is, voeg je de kappertjes, spinazie en het blik tomatenblokjes toe. Voeg ook 1 kop (2 koppen voor 4 personen) van het kookwater van de pasta toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Dep de kabeljauwfilets droog, kruid met peper en zout en leg mee in de saus. Laat de kabeljauwfilets 6 tot 8 minuten meegaren in de saus. Schep dan voorzichtig uit de saus op een bord en trek de kabeljauwfilets uit mekaar met twee vorken in hapklare brokjes.
  6. Meng de pasta en de boter door de saus. Voeg dan de stukjes kabeljauw terug toe en schep voorzichtig door de pasta. Kruid met peper en zout en serveer met de fijngehakte peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 756.98 kcal
Koolhydraten 82.09 g
waarvan suikers 12.6 g
Vet 27.35 g
waarvan verzadigd 7.99 g
Proteïnen 41.94 g
Vezels 9.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin