Spiraalquiche met groenten en ricotta

50 MIN
1 taart
Spiraalquiche met groenten en ricotta

Een originele quiche voorschotelen? Dat kan met deze spiraalquiche met groenten en ricotta. Lange linten wortel & courgette en fijne plakjes aubergine zorgen voor deze mooie spiraalvorm. Het is gemakkelijker dan het eruit ziet. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 eieren
  • 250 g ricotta
  • 50 ml room
  • 80 g parmezaan, geraspt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Leg het vel bladerdeeg in een ronde quichevorm. Prik er gaatjes in. Bedek met een bakpapier en vul met bakparels en bak 15 min. voor in een oven van 180 °C.
  2. Schil de wortelen en trek ze in lange linten met een dunschiller. Trek ook de courgette in lange linten. Snij de aubergine in hele fijne lange plakjes.
  3. Doe de eieren, de ricotta, de room en de helft van de parmezaan in een mengkom en meng goed, kruid met peper en zout.
  4. Haal het voorgebakken deeg uit de oven en verwijder de bakparels. Giet er de helft van het eimengsel in. Rol een plakje courgette op tot een rolletje en zet in het midden van het deeg. Drapeer er een plakje wortel om, dan aubergine en dan opnieuw een plakje courgette. Blijf herhalen tot alle groenten op zijn en de quiche helemaal gevuld is. Overgiet met de rest van het eimengsel en strooi er de rest van de parmezaan over. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 2038 kcal
Koolhydraten 140.82 g
waarvan suikers 56.99 g
Vet 125.02 g
waarvan verzadigd 67.86 g
Proteïnen 76.29 g
Vezels 26.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin