Pizza met ricotta en aubergine

25 MIN
2 personen
Pizza met ricotta en aubergine

Witte pizza of 'pizza bianco' is een pizzasoort die bij ons niet zo gekend is, maar wel degelijk vaak gegeten wordt in Italië. De tomatensaus is afwezig maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door een kruidige ricottabodem en heerlijke gegrilde plakjes aubergine. Werk af met wat rucola.

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 100 g ricotta
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 30 g parmezaan
  • 1 pizzadeeg
  • 25 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Snij de aubergine in dunne plakken. Bestrijk de plakken met de olijfolie en verwarm een grillpan. Grill de plakken aubergine aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
  2. Meng de ricotta met de oregano en de helft van de parmezaan. Kruid met peper en zout.
  3. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het ricottamengsel. Schik er de gegrilde plakjes aubergine op en overstrooi met de rest van de parmezaan. Zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de pizza uit de oven. Beleg met de rucola en besprenkel met de extra vierge olijfolie en de balsamico. Snij in stukken en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 651.69 kcal
Koolhydraten 42.37 g
waarvan suikers 9.8 g
Vet 42.17 g
waarvan verzadigd 13.92 g
Proteïnen 23.45 g
Vezels 6.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin