Vandaag is het Verloren Maandag! Dat is de eerste maandag na Driekoningen en dan worden er in de provincie Antwerpen traditioneel worstenbroden en appelbollen gegeten. Er bestaan verschillende legendes waarom dat zo is, wij vinden het vooral een heerlijke traditie die we graag in stand houden!

Maar je kan nog zoveel meer doen met bladerdeeg! Dus voor wie niet meedoet met de Antwerpse 'Verloren Maandag' traditie of gewoon eens creatief wil zijn met bladerdeeg, hierbij onze heerlijke recepten! Uiteraard hebben we het recept voor appelbollen en worstenbroodjes er ook bijgestoken. Laat het smaken!

1. Worstenbroodje


Deze super makkelijke worstenbroodjes maak je snel klaar met een minimum aan ingrediënten. Lekker!

Makkelijke worstenbroodjes

2. Appelbol


Appelbollen zijn ook helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. En de heerlijke geur in je huis krijg je er gratis bij!

Appelbollen

3. Bladerdeegnestje met spinazie en ei


Deze nestjes van bladerdeeg met spinazie, kaas, ham en ei zijn ideaal voor het ontbijt of als tussendoortje. Lekker makkelijk en snel klaar!

Bladerdeegnestjes met spinazie en ei voor het ontbijt

4. Koekjes met tapenade


Niet enkel mooi voor het oog, maar ook superlekker! Deze eenvoudige bladerdeegkoekjes zijn met parmaham en een verse tapenade van zwarte olijven en parmezaan.

Koekjes met tapenade voor de aperitief

5. Scampi in bladerdeeg


Wie is er niet gek op scampi? Presenteer ze in een krokant bladerdeegjasje, en je hebt het perfecte hapje voor elke gelegenheid!

Lekkere scampi's in krokant bladerdeeg


6. Kip met kaas in een jasje


Kipfilet serveer je origineel in een jasje van bladerdeeg met een kaasvulling. Lekker met een frisse salade erbij!

Kip met kaas in een jasje


7. Lamsfilet in een krokant jasje


Een echte maaltijd om mee te pronken is deze lamsfilet met tapenade en champignons in een krokant jasje van bladerdeeg. Lekker met wat groentjes en ovenfrietjes!

Lamsfilet in een krokant jasje van bladerdeeg

8. Quiche met geitenkaas, lente-ui en jonge wortelen


 Deze quiche met geitenkaas, lente-uitjes en jonge wortelen is heerlijk vegetarisch. Lekker met een knapperig slaatje erbij!

Quiche met geitenkaas, lente-ui en jonge worteltjes

9. Pasteis de nata


 Pasteis de nata zijn een echte specialiteit uit Portugal. De gebakjes zijn van bladerdeeg gevuld met pudding. Heerlijk zoet!

Heerlijk zoete pasteis de nata

10. Tompoes


Tompoes is een lekker gebakje met krokant bladerdeeg en banketbakkersroom ertussen. Het is niet moeilijk zelf te maken, een echte verwennerij!

Lekker zelf tompoes maken