Bladerdeeg is een erg veelzijdig deeg waarmee je naar hartenlust kan experimenteren. Het is licht en krokant, en wordt voor zowel zoete als zoute bereidingen gebruikt. Dit populaire deeg is erg arbeidsintensief om zelf te maken, en koop je het makkelijkst dus kant-en-klaar in de supermarkt. De opties zijn eindeloos, het kan gebruikt worden in quiches, hartige hapjes, taartjes, of andere soorten gebak. Aan de slag dus!

1. Bladerdeegnestje met spinazie en ei

Deze nestjes van bladerdeeg met spinazie, kaas, ham en ei zijn ideaal voor het ontbijt of als tussendoortje. Lekker makkelijk en snel klaar!

Bladerdeegnestjes met spinazie en ei voor het ontbijt

2. Koekjes met tapenade

Niet enkel mooi voor het oog, maar ook superlekker! Deze eenvoudige bladerdeegkoekjes zijn met parmaham en een verse tapenade van zwarte olijven en parmezaan.

Koekjes met tapenade voor de aperitief

3. Scampi in bladerdeeg

Wie is er niet gek op scampi? Presenteer ze in een krokant bladerdeegjasje, en je hebt het perfecte hapje voor elke gelegenheid!

Lekkere scampi's in krokant bladerdeeg

4. Worstenbroodje

Deze super makkelijke worstenbroodjes maak je snel klaar met een minimum aan ingrediënten. Lekker!

Makkelijke worstenbroodjes

5. Kip met kaas in een jasje

Kipfilet serveer je origineel in een jasje van bladerdeeg met een kaasvulling. Lekker met een frisse salade erbij!

Kip met kaas in een jasje

6. Verpakte griet

Ook vis verpakt in bladerdeeg is superlekker! Probeer deze verpakte griet met ham en kaas eens, puur genieten.

Lekkere griet krokant verpakt

7. Lamsfilet in een krokant jasje

Een echte maaltijd om mee te pronken is deze lamsfilet met tapenade en champignons in een krokant jasje van bladerdeeg. Lekker met wat groentjes en ovenfrietjes!

Lamsfilet in een krokant jasje van bladerdeeg

8. Quiche met geitenkaas, lente-ui en jonge wortelen

 Deze quiche met geitenkaas, lente-uitjes en jonge wortelen is heerlijk vegetarisch. Lekker met een knapperig slaatje erbij!

Quiche met geitenkaas, lente-ui en jonge worteltjes

9. Pasteis de nata

 Pasteis de nata zijn een echte specialiteit uit Portugal. De gebakjes zijn van bladerdeeg gevuld met pudding. Heerlijk zoet!

Heerlijk zoete pasteis de nata

10. Tompoes

Tompoes is een lekker gebakje met krokant bladerdeeg en banketbakkersroom ertussen. Het is niet moeilijk zelf te maken, een echte verwennerij!

Lekker zelf tompoes maken