Koekjes met tapenade

55 MIN
20 stuks
Koekjes met tapenade

Niet enkel mooi voor het oog, maar ook superlekker, deze eenvoudige bladerdeegkoekjes met parmaham en verse tapenade van zwarte olijven en parmezaan.

Ingrediënten

  • 50 g parmaham
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 200 g zwarte olijven, ontpit
  • 100 g parmezaan, geraspt
  • 5 ml anijslikeur
  • 40 ml olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de olijven in de blender met de olijfolie, 50 millilliter water, anijslikeur, flink wat peper en een snufje zout. Mix tot een homogene pasta.
  3. Bestrijk elk plak bladerdeeg met tapenade. Strooi er de parmezaan over. Beleg met plakjes ham. Rol langs 2 kanten op, van de buitenkant naar het midden toe. Verpak elke deegrol stevig in plasticfolie. Zet 30 minuten in de koelkast.
  4. Snij met een scherp mes de rollen in plakjes van ongeveer 1cm dik.
  5. Bak 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 146.07 kcal
Koolhydraten 8.99 g
waarvan suikers 1.16 g
Vet 10.42 g
waarvan verzadigd 3.9 g
Proteïnen 3.98 g
Vezels 0.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin