Lamsfilet in een krokant jasje

105 MIN
4 personen
Lamsfilet in een krokant jasje

Een echte maaltijd om mee te pronken, lamsfilet met tapenade en champignons in een krokant bladerdeegjasje, groentetorentje en ovenfrietjes. Genieten!

Ingrediënten

  • 4 lamsfilets
  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 750 g aardappelen, in partjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 tomaat, in schijfjes
  • 1 aubergine, in plakjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 4 el tapenade van zwarte olijven
  • 4 el tapenade van groene olijven
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 200 ml fond
  • 80 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 el tijm, fijngehakt
  • 4 takjes rozemarijn
  • peper
  • 1 el zeezout
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de partjes aardappel met olijfolie, zeezout en rozemarijn. Zet ze 35 minuten in de oven.
  3. Stoof de champignonschijfjes aan in 20 gram boter.
  4. Kruid het vlees aan weerskanten met peper en zout en schroei ze dicht in 40 gram boter. Smeer ze in met beide soorten tapenade. Verdeel de filets over de 4 stukken bladerdeeg en leg er de champignons bij. Vouw ze dicht en bestrijk het bladerdeeg met het eidooier. Zet 25 minuten in de oven.
  5. Maak 4 torentjes van afwisselend courgette, tomaat en aubergine. Prik ze door met een takje rozemarijn. Smeer ze in met olijfolie en kruid met peper, zout en tijm. Zet ze 25 minuten in de oven.
  6. Kook de bruine fond in met een takje tijm, knoflook, peper en zout. Meng er 20 g boter door.
  7. Haal het vlees uit de oven en snijd het in plakken. Serveer met de fondsaus, de groententorentjes en aardappeltjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1025.12 kcal
Koolhydraten 58.9 g
waarvan suikers 8.18 g
Vet 62.57 g
waarvan verzadigd 29.53 g
Proteïnen 54.03 g
Vezels 11.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin