Scampi in bladerdeeg

25 MIN
4 personen
Scampi in bladerdeeg

Wie is er niet gek op scampi? Presenteer ze in een krokant bladerdeegjasje, en je hebt een perfect hapje voor elke feestelijke gelegenheid!

Ingrediënten

  • 12 scampi's
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel de scampi en laat het staartje eraan. Kruid ze met peper en zout.
  3. Rol het bladerdeeg uit en bestrooi met bloem. Rol het dun met een deegroller en snijd er 12 vierkantjes uit.
  4. Leg op elke vierkant een scampi en bestrooi met knoflook en wat peterselie. Rol het bladerdeeg rond de scampi en bestrijk de uiteinden aan elkaar met eigeel. Zorg ervoor dat de staart van de scampi uit het bladerdeeg steekt.
  5. Leg de scampirolletjes op een beboterde bakplaat en zet gedurende 10 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 291.98 kcal
Koolhydraten 23.4 g
waarvan suikers 2.75 g
Vet 15.36 g
waarvan verzadigd 6.24 g
Proteïnen 14.65 g
Vezels 0.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin