Quiche met geitenkaas, lente-ui en jonge wortelen

35 MIN
4 personen
Quiche met geitenkaas, lente-ui en jonge wortelen

Een echte topper voor als de lente aanbreekt, deze quiche met geitenkaas, lente-ui en jonge worteltjes. Maak er een knapperig slaatje bij.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 wortelen, in blokjes
  • 6 lente-uitjes, in schijfjes
  • 4 eieren
  • 50 g geitenkaas
  • 300 ml room
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Blancheer de wortelblokjes in gezouten water. Giet af en laat schrikken.
  3. Klop de eieren los met de room. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het bladerdeeg over een grote, ronde taartvorm. Verwijder het overtollige bladerdeeg.
  5. Leg de worteltjes en lente-ui op het bladerdeeg en overgiet met het eimengsel. Verdeel hierover de geitenkaas. Zet de quiche 25 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 597.17 kcal
Koolhydraten 28.74 g
waarvan suikers 8.78 g
Vet 47.58 g
waarvan verzadigd 23.54 g
Proteïnen 13.38 g
Vezels 3.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin