Appelbollen

45 MIN
4 personen
Appelbollen

Op Verloren Maandag eten we traditioneel appelbollen! Haal ze dit jaar eens niet bij de bakker maar maak ze zelf. Heel makkelijk en budgetvriendelijk.

Ingrediënten

  • 4 appels, geschild en ontpit
  • 8 vierkantjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 g bruine suiker
  • 1 el boter
  • 1½ kl kaneel
  • 1 el poedersuiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bestrooi de appelen met een koffielepel kaneel.
  3. Meng de suiker met de boter en de overige kaneel en vul de holtes van de appels met de vulling.
  4. Verdeel 4 velletjes bladerdeeg over een ingevette bakplaat. Leg op elk velletje een appel en bedek met een tweede vel. Dus goed aan zodat alles goed vastkleeft. Snijd eventuele restjes weg.
  5. Bestrijk de appelbollen met het losgeklopte ei. Bak ze 20-25 minuten goudbruin in de oven.
  6. Garneer de warme appelbollen met wat poedersuiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 621.23 kcal
Koolhydraten 82.39 g
waarvan suikers 47.79 g
Vet 28.02 g
waarvan verzadigd 12.96 g
Proteïnen 7.7 g
Vezels 4.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin