Kip met kaas in een jasje

30 MIN
4 personen
Kip met kaas in een jasje

Ontdek deze originele manier om kipfilet te serveren, in een jasje van bladerdeeg en met een kaasvulling. Serveer met frietjes en een frisse salade erbij.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 120 g emmentaler, in 4 stukken
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 1 el sesamzaad
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Snijd de kipfilets in de lengte net niet helemaal los. Leg tussen elke kipfilet een plakje kaas en kruid deze met peper en zout. Kruid ook de buitenkant van kipfilet.
  3. Rol om elke kipfilet een plakje bladerdeeg en vouw dicht. Bestrijk met het eigeel en bestrooi met sesamzaadjes.
  4. Zet de kipfilets 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zien.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 505.01 kcal
Koolhydraten 19.61 g
waarvan suikers 2.1 g
Vet 25.33 g
waarvan verzadigd 11.85 g
Proteïnen 49.49 g
Vezels 1.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin