Eieren zijn zo lekker en flexibel dat je ze op elk moment van de dag kan eten. Want waarom je beperken tot enkel het ontbijt? Als lunch, hoofdgerecht of zelfs als snack kan je alle kanten op met een lekker eitje! Hierbij 10 gerechtjes ter inspiratie voor ‘s avonds, hoewel je vaak niet echt een recept nodig hebt voor eieren.

1. Ovenomelet met groenten en feta


Omeletten zijn niet enkel voor ‘s ochtends. Met een overdaad aan groenten, kruiden en lekkere feta maak je er een heerlijk vullend avondmaal van.

Een lekker ovenomelet met groenten en feta

2. Nasi goreng met een spiegeleitje


Nasi goreng is lekker en makkelijk, maar de toppings maken het interessant. Werk je rijstgerecht eens af met een spiegeleitje, heerlijk!

Nasi goreng met een spiegeleitje

3. Bolognaise schotel met spiegelei


Heerlijk hartverwarmend is deze ovenschotel van bolognaise met spiegeleitjes. Ideaal voor als je eieren warm, lekker en comforting mogen zijn.


4. Ham en ei pizza


Kom eens helemaal origineel uit de hoek en combineer je eiren met een pizza. Ideaal en lekker met ham en kaas.

Een zelfgemaakte pizza met ham en ei

5. Shakshuka met feta en spinazie


Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten, met een lekker krokant stukje brood erbij om te dippen?

Shakshuka met spinazie en feta

6. Quiche met courgette en feta


Poepsimpel en met een minimum aan ingrediënten is deze heerlijke quiche met courgette en feta. Lekker afgewerkt met munt.

Quiche met courgette en feta

7. Salade Lyonnaise


Een salade Niçoise kent iedereen, maar wat dacht je van deze originele salade Lyonnaise, met bacon, croutons, een gepocheerd ei en een heerlijke dressing?

Salade Lyonnaise

8. Pompoen, halloumi en chili omelet


Voor een stevige winteromelet ‘s avonds is deze met pompoen en halloumi ideaal. De chili geeft een extra pittige toets aan de eieren.

Een lekker omelet met pompoen, halloumi en chili

9. Vogelnestjes in de oven


Vogelnestjes zijn echt Vlaams culinair erfgoed. Een heerlijke gehaktbal met een eitje binnenin, met daarbij een lekkere tomatensaus en smeuïge aardappelpuree.

Vogelnestjes in de oven met aardappelpuree

10. Gepocheerd ei met grijze garnalen en puree


Last but not least is deze smeuïge puree een lekkere combinatie met een gepocheerd eitje. Afgewerkt met grijze garnaaltjes heb je het perfecte lichte avondmaal!

Een heerlijk smeuïge puree met een gepocheerd ei en grijze garnalen